céges email kiválasztása

A céges email ma már alapkövetelmény

A 21. század már egy erősen digitalizált világ. Nemcsak a covid-19 megjelenése óta, már előtte is nagyon sok dolog áttevődött az on-line felületre, ezért annak, akinek vállalkozása van, már elengedhetetlen, hogy saját, azaz magán email-je mellett céges emaillel is rendelkezzen, különösen akkor, ha nem egy egyszemélyes vállalkozásról, hanem egy több fős cégről beszélünk.

A céges mailcím jelentősége

Mivel a céges email tartalmazza a cég domain nevét, ezért ez már az első kapcsolatfelvétel során is teljesen más benyomást kelt, egy „hivatalos” email cím, nagyobb a bizalom az üzleti partnerekben, mint a hagyományos, tömegek által használt @gmail.com vagy a @freemail.hu végződés.

A saját domain névre végződő cím profizmust, megbízhatóságot, állandóságot sugall. Az üzletfelek biztosak lehetnek abban, ha egy ilyen domain nevet tartalmazó emailről kapnak elektronikus levelet, hogy a cég egyik képviselőjével állnak szemben, nem pedig egy szélhámossal leveleznek.

Reklámnak sem rossz egy ilyen céges email cím, amit a névjegykártyán is feltüntethetünk. Akár még a márkaépítést is elősegítheti. A cégen belüli kapcsolattartás is egyszerűbb, csoportokat is létrehozhatunk, így egyszerre tudjuk az érintetteknek elküldeni a mondandónkat.

Már a vállalaton belüli interakciókat is megkönnyíti, ha a cégnek van egy üzleti levelezése, amin keresztül fogadhatják az emaileket a dolgozók. A domain nevet tartalmazó céges levelezés logikus felépítésű, akár már a kolléga nevének ismeretében is kitalálhatjuk email címét, és felvehetjük vele a kapcsolatot.

Céges email ingyen

Igen, még ez is lehetséges, hogy ingyen juthassunk egy üzleti email címhez. Nem ördöngösség, hiszen szinte nincs olyan vállalkozás, mely ne rendelkezne saját honlappal is. Azaz van domain neve is, tárhelye is.

Nagyon sok webtárhely ingyen adja szolgáltatása mellé az email szolgáltatást, azaz ingyen hozzák létre az email címeket, mely akár korlátlan számban kérhető. Ezekben az esetekben azonban érdemes figyelni, mert lehetnek buktatók, így inkább az adott hoszting szoláltató profizmusa mellett döntsünk, sem mint az ingyenes ajándékokat figyelve.