A jó időben irány a kert!

A jó idő beköszöntével egyre többet tartózkodunk a kertben. Grillezünk, fürdünk a medencében, pihenünk a jakuzziban, játszunk a gyerekkel, kertészkedünk, napozunk, füvet nyírunk, egyszóval éljük az életünket. Igen, de mit tegyünk, ha csak egy drótkerítés választ el a szomszédtól, akivel nem vagyunk túl jó viszonyban, illetve egyébként sem szeretnénk, ha belátnának hozzánk akár a szomszédból, akár az utcáról. Van megoldás, az árnyékoló háló.

Véd a kíváncsi tekintetek elől

Az emberek többsége nem szereti, ha belátnak hozzá. Ez teljesen érthető, mindenkinek szüksége van egy kis intimitásra még akkor is, ha a kertjében tartózkodik. Az úgy nevezett raschel háló, vagy árnyékoló háló pont ebben segít, többek között megvéd minket a kíváncsi tekintetek elől. Széles körű a felhasználási lehetősége, mert olyan anyagból készült, amely strapabíró, valamint UV védelemmel is ellátott, ezáltal több éven át használható. Nem árt neki sem az eső, sem a szél, a napot és a hideget is jól viseli, ugyanakkor szellős is, de meggátolja azt, hogy belássanak a kertünkbe.

Ha azonban nemcsak a kíváncsi tekintetek elől szeretnénk védelmet, hanem azt sem szeretnénk, hogy a szúnyogok bejöjjenek otthonunkba, akkor a szúnyogháló az, ami kívül tartja az élősködőket.

árnyékoló háló, forrás: www.profigazda.hu

A szúnyogháló előnye

Tavasztól őszig nagyon jól lehet aludni nyitott ablaknál, mert beáramlik a friss levegő. Igen ám, de a nyitott ablakon a hívatlan vérszívók is szabad utat kapnak, ha nem szerelünk fel egy szúnyoghálót. Egy jó szúnyogháló elsődlegesen a szúnyogoktól, rovaroktól, bogaraktól véd meg azáltal, hogy sűrű szövése miatt nem engedi be azokat otthonunkba.

Ugyanakkor a szúnyoghálónak van egy másik funkciója is – ha az az ablakon van, akkor biztonságban tudhatjuk cicánkat is, nem fog tudni az ablakon keresztül meglógni. Ennek nemcsak a kertes házban van jelentősége, de egy emeleti lakásban ezzel akár az életét is megmenthetjük, véletlenül sem fog kiesni/kiugrani az ablakon.

Sőt, vannak olyan szúnyoghálók is, melyek anyaga és rögzítése olyan erős, hogy a kisgyermek sem tud átmenni rajta – azonban csak a szúnyoghálóban bízni, hogy ne pottyanjon ki gyermekünk az ablakon, nagy felelőtlenség.