Az esküvői meghívó több mint egy darab papír

Egy esküvő nem olcsó. Érdemes megvizsgálni minden lehetőséget ahol spórolni tudtok. Vajon az esküvői meghívók árát ki tudjátok húzni a költségvetésetekből? Nézzük mit ad a papír meghívó és milyen módon tudjátok pótolni!

Esküvői meghívók papírból

Az esküvői meghívó sokkal több mint egy díszes papír. A rád szabott és az elképzelésed alapján elkészült invitáló papírok üzenetet hordoznak. Elmondják a vendégeknek, hogy milyen hangulatú lesz a nagy nap. Milyen színekre számíthat a lakodalom helyszínén. Így könnyebben választ magának ruhát.

A meghívó stílusából jól tud következtetni, hogy hajnalig táncolós vagy inkább beszélgetős lagzira számítson. Így könnyebben választ magának cipőt. A meghívódon el tudod mondani, egy pénzkérő versikével, hogy ajándékok helyett inkább mit kérsz nászajándékba. Így máris könnyebb helyzetet teremtettél neki.

A rád szabott meghívó

A fent leírtak miatt fontos, hogy olyan szakembert találj aki a te elképzelésedhez és a te lakodalmadhoz tudja igazítani a meghívókat. Ebben az esetben nem csak másik színű, hanem akár másmilyen típusú papírt is választhatsz. Lehet másmilyen méretű vagy alakú a meghívód.

Kereshetsz másmilyen színű szalagot vagy csipkét. Kerülhet új fajta bross a meghívódra.
Lecserélheted a meghívód betűinek típusát és színét is. És természetesen új díszítő grafikát is választhatsz.

Minderre azért van szükség, hogy a vendégek kezébe átadott meghívódban ott legyen a ti szerelmetek és a nagy napotok is. Mindenféle kompromisszum nélkül.

Meghívó pótlékok

Nézzük milyen módon tudod kiváltani a papír meghívót. Ha valamiért muszáj lenne.

 1. Telefon
  Miért is ne hívhatnád fel és egy beszélgetés során elmondod neki, hogy mikor és hol lesz a lakodalmad amire őt és családját is várod.
  Ugye te is érzed, hogy ez messze nem jó megoldás. Mi van, ha éppen a hentesnél áll és rendeli a felvágottakat meg a csirkemellet és közben próbálja memorizálni a dátumot és a helyszíneket? Kerüld el!
 2. SMS
  Legyen SMS, hiszen így minden adatot le tudsz írni és nem fogja elfelejteni. Ez igaz is, de ennél személytelenebb esküvői meghívási módot nem tudnál találni az egyszer biztos. Egy barátnői kávézás egyeztetésére jó eszköz, de egy lakodalomra aligha.
 3. E-mail
  Az előnye, hogy minden adatot meg tudsz írni. Sőt még egy szép képet is tudsz csatolni ezzel máris személyessé „varázsoltad” a meghívásodat. Egy céges rendezvényre, eseményre jó megoldás, egy lagzinál én kerülném a helyedben.
 4. Elektronikus meghívás
  Ez gyakorlatilag egy szebben felöltöztetett e-mail üzenet. Itt már lehetnek színek és a stílussal is segítesz a vendégeknek. Jobb választás, mint az előző három, de sokkal személytelenebb mint a kézbe adott meghívó. Egy kézbe adott nyomtatott meghívó esetén a szatén szalag simítása és a papír tapintását nem tudja pótolni. A meghívód kinyitásának élménye, izgalma sincsen meg.

A papír meghívókat személyesen szokás átadni. Ez remek alkalom, hogy újból felvedd a kapcsolatot a régebben nem látott távolabbi rokonokkal. Ezek a találkozások jó esélyt adnak, hogy megint felvegyétek a fonalat egymás között. Plusz így megismerik a párodat is és nem egy vadidegennek fognak a nagy napon gratulálni.

Ezek a találkozások remek alkalmat adnak a vendégeknek, hogy feltegyenek az esküvővel pár kérdést. Ezek megválaszolásával segíted őket, hogy minél kevesebb idegeskedéssel készüljenek a nagy napodra. Mert hidd el ők is izgulnak majd!