Gyakran ismételt kérdések kutya nevekkel kapcsolatban

Ha úgy döntünk, hogy egy négylábúval bővítjük a családunk számát, biztosan felmerül néhány kérdés előtte. Ez teljesen természetes, hogy a kutya nevekkel kapcsolatosan is felmerülnek gondolataink. Most itt néhány gyakran ismétlődő kérdést meg is válaszolunk.

Milyen nevekre hallgat jobban a kutya?

A kutyák nagyon jó hallással rendelkeznek és bizony vannak olyan kutya nevek, amelyek könnyebben keltik fel a figyelmüket. Ezek közé tartoznak például a kemény magán vagy mássalhangzók.

Van legjobb kutya név?

Ez a kérdés teljesen szubjektív. Mindenkinek más tartozik a legjobb kategóriába. A gazdi számára az a legjobb, ha a kutya boldog és hallgat a nevére, nem igaz?

Hogyan tanítsam meg a kutyának a nevét?

Az első és legfontosabb, hogy ismételgessük a választott nevet. A család minden tagja együtt foglalkozzon a kutyával. A szemkontaktus, a barátságos hangnem és a jutalomfalat hamar megérteti a kutyával, hogy milyen nevet is kapott és mire érdemes hallgatni.

Adhatunk becenevet a kutyának?

Ha a kutyánk még csak tanulja a valódi nevét, akkor érdemes még elkerülni a becézgetést, mivel így megzavarhatjuk szegénykét. Ha már biztosak vagyunk benne, hogy tudja a nevét, akkor jöhet a becézés, hiszen pozitív eseménnyel fogja párosítani a becenevet is.

Lehetséges-e megváltoztatni a kutya nevét?

Igen, viszont időigényes és egy ideig zavart is okozhat a kutyánál. Annak érdekében, hogy sikert érjünk el a névváltoztatás terén, ismételjük sokszor az új nevet. Sok türelemre lesz szükségünk!