Ha búvárszivattyút vásárol, fontos a megbízhatóság és a minőség

Minden felszíni szivattyú és búvárszivattyú használata esetén igaz, hogy a megfelelő kapacitás elérése érdekében, jól át kell gondolnunk, melyik terméket vásároljuk meg. Legyen szó a kert öntözéséről, a háztartási vízellátás optimalizálásáról vagy ipari használatról, ma már több tucat berendezés közül választhatjuk ki azt, amelyik számunkra a legjobb.

Az elektromos víz- és szennyvíz szivattyúk ma már elengedhetetlen eszközei a komfortos és gazdaságos életvitelnek. Szinte csak akkor vesszük észre őket, amikor valamilyen hiba lép fel a működésükben és kénytelenek vagyunk egy időre nélkülözni a használatukat. 

A nemzetközileg is elismert Pedrollo termékcsaládhoz többféle típusú és rendeltetésű szivattyú tartozik. Többek között felszíni szivattyúk, búvárszivattyúk, merülőszivattyúk, illetve különféle szivattyú tartozékok is. A márkanév jól cseng a szakmai berkekben, köszönhetően annak, hogy kiváló minőségű termékek, hosszú élettartam és kiterjedt szakszerviz hálózat tartozik hozzá.

Milyen búvárszivattyút válasszunk?

Abban az esetben, ha egy vízgyűjtő helyről vagy mély, fúrt kútról kell a felszínre hoznunk a vizet, búvárszivattyút érdemes bevetni. Pedrollo 4 block csőbúvár szivattyú igazi előnye, hogy használata egyszerű, 20 méter elektromos kábellel van felszerelve és külön szivattyú indító dobozra sincs szüksége. Gyakorlatilag egy használatra kész szivattyú, amit közvetlenül az áramforrásba vagy vezérlőbe lehet kötni. 

Nem igényel karbantartást, ám ha tudjuk, hogy a kútból kinyerhető víz ásványi anyag tartalma jelentős, akkor érdemes négy-öt évente átvizsgáltatni a szivattyút. Így az élettartama is meghosszabbítható. 

Általánosságban elmondható, hogy bármilyen szivattyúra van szükségünk, mindig ellenőrizzük az eladó hitelességét. Mint oly sok minden mást, ezeket a termékeket is hamisítják. A Pedrollo hivatalos szerződéses forgalmazói 3 év garanciát kínálnak és ezt a webáruház oldalain is feltüntetik. Ebben is tükröződik az alapító tulajdonos, Silvano Pedrollo alapelve, mely szerint a legjobb marketing a minőség.