Hogyan díszítsük autónkat

A stílusunk sokat elárul rólunk. Legyen szó öltözködésről, hajviseletről, vagy akár a tetoválásról mind mind a személyiségünket tükrözi. Ugyanez elmondható az autónkról is. Akárcsak a belsejét, a külsejét is díszíthetjük akár sportos felnivel vagy akár egy vicces autó matrica dekorációval. Bár leginkább a férfiak körében elterjedtebb, a nők is szeretik dekorálni vele autójukat. Ezek a díszítő elemek egyedivé teszik járművünket, dugóban ülve megnevetteti a mögöttünk araszolót. Egy jó matrica biztosan odavonzza a figyelmet autónkra, így nem csoda, hogy ekkora népszerűségnek örvend és népszerűsége folyamatosan nő.

Autó dekorációs matricák

Ezek a matricák időjárásálló anyagból készültek egyik oldalán öntapadós réteggel vannak ellátva. Így felhelyezésük egyszerű, évekig autónk dísze lehet. A nap sugaraitól sem kell őket óvni, ugyanis UV álló anyagból készülnek.

Feltehetjük az autó ajtajára, oldalára, a dísztárcsára, lökhárítóra, vagy akár a kocsi hátsó szélvédőjére is. Leginkább elterjedtebb felrakás helye az autó hátsó ablakán található. Szólhat kedvenc hobbinkról, kisállatunkról. Lehet egy vicces idézet, vagy akár egy nonfiguratív autómatrica is. Kérheted egyedi mintával, vagy akár a saját neveddel is.

A Jómatrica webáruház kínálatában rengeteg jó minőségű autó matrica közül választhatunk. A nagy kedvencek a “Apától a kettes átlagért”, vagy a “Ne kövess, én is eltévedtem” feliratos, vagy a különböző cicás autómatricák. A magyar feliratos mellett megtalálhatók angol nyelvű matricák is, mint a “Don’t touch my car”. Nagy hagyománya van Magyarországon a rally sportnak, nekik is kifejezetten kedvez a termékkínálat. A rendelés menete egyszerű. Csupán ki kell választani a neked tetsző kocsi matricát, meghatározni a méretét, színét. Ha az üveg belsejére szeretnéd ragasztani, kérheted tükrözve is, így kívülről nézve eredeti formájában lesz látható. A rendelt matrica néhány napon belül érkezik meg, így szinte azonnal kezdődhet az autó dekoráció.

Autó matrica felrakása

Az autó matrica felhelyezése egyszerű, nem igényel szakembert. Alapvetően a matrica három rétegben érkezik, ennek a középső eleme maga a dekoráció. Felrakás előtt ajánlott letakarítani a dekorálni kívánt felületet, hogy az por- és zsírmentes legyen. Érdemes ehhez alkoholos ablaktisztító szert használni. Ha az alsó réteget eltávolítjuk, csak fel kell helyezni a dekorációt az autóra. Alapos simítás után a felső átlátszó réteg óvatosan eltávolítható. A matrica vékonyabb, aprólékosabb részei még a felső applikáló fólián maradhatnak. Ilyenkor érdemes az átlátszó fóliát vissza simítani az autóra és a kérdéses részt alaposan megnyomkodni, hogy a matrica megtapadjon a felületen. Ez normális, ugyanis a ragasztó az időjárás függvényében akár 2 nap múlva érheti el a teljes tapadását. Érdemes száraz, napos időben elvégezni a felrakást, így elég hamar odatapad a matrica az autóra. Ha végeztünk, járművünket akár egyből használhatjuk. a matrica már tapad, bár aznap még kerüljük a mosást.