hétvégi ház

Hogyan rendezzük be a hétvégi házunkat?

Ha rendelkezésünkre áll egy ilyen típusú ház, akkor érdemes befektetni ennek kényelmébe és felszerelésébe. Második otthonunkat nemcsak hétvégén, hanem rövidebb-hosszabb vakációzásra is kihasználhatjuk.

A bútorozást és a többi dekorációkat ízlésünk, de akár a helységgel harmóniában is díszíthetjük, például többségben fa és barna árnyalatú anyagokból, ha a hegyekben található, vagy mediterrán stílusban, ha közel a tengerparthoz.

Mivel szerelkezzünk fel a konyhában?

Bárhol legyünk, enni mindig szükségünk lesz, ezért a konyha felszerelése különös figyelmet igényel. Legyen benne minden alapgépezet – hűtő, mikrosütő, kisebb nagyobb robotgépek, tűzhely, de elegendő edények és kiegészítők, hisz egy elszigetelt(ebb) helységben nagy valószínűséggel nem tudunk ezekhez hozzájutni.

Emellett, legyenek tartalékjaink, főleg tartós élelmiszerekből, konzervekből. De ne mondjunk le kényelmet szolgáló vagy egyes luxuscikkekről sem, hisz pihenni jövünk ebbe a házba, ilyen elemek lehetnek borospince vagy pingpongasztal.

Hogy válasszunk bútorokat?

Előszőr is, legyen meg minden, ami nélkülözhetetlen – ágy, szekrények, asztal, kanapé – túl sok bútorelem odaszállítása és rendben tartása plusz gondnak számít. Senki sem szeretne nyaralójába menni és végig port törölni, kisebb nagyobb tisztitásra mindig szükség lesz.

Ne óvakodjunk egy kényelmes kanapé vagy fotel beszerzésétől, de egy TV és egy könyvespolc is alkalmat adhat a lazításra. Egyéb bútorelemek között megemlíthető a fürdőben található vagy hálószobai kisszekrények, és egyéb tároláshoz szükséges dobozok/szerkezetek. Mi magunk is elkészíthessük ezen bútorokat, ha barkács tehetséggel rendelkezünk, ha nem, akkor valószínű, hogy több időbe fog telni míg az üzlet kiszállítja a városon kívüli helységekbe a rendelést.

Egyéb hasznos dolgok, amik legyenek hétvégi házunkban: az elsősegélynyújtó doboz, extra törölközők, szerszámosláda, gyertyák vagy áramot szolgáltató források.