Hogyan védekezz a SPAM levél ellen?

Nincs is annál bosszantóbb, ha folyamatosan olyan levelek érkeznek az e-mailes postafiókodba, amire nincs semmilyen szükséged, azaz kéretlenül kaptad. Nagyon sok olyan internetes weboldal van, ahova ha szeretnél regisztrálni, esetlegesen szeretnél letölteni valamit, akkor regisztráltatnod kell az e-mail címedet, de egyébként számodra nem lenne olyan fontos.

Miért hasznos az eldobható levél?

Az eldobható e-mail fiók egy ideiglenes e-mail cím, amelyet meghatározott célokra használnak, és a feladat befejezése után törlődnek.

Az eldobható e-mail fiókokra akkor van szükséged, ha nem szeretnéd megadni a személyes adataidat, vagy ha névtelen e-mail címet szeretnél használni az internet böngészése közben.

Ezzel ki tudod szűrni, hogy ne érkezzen olyan levél a fő e-mail fiókodba, amelyet nem szeretne kapni vagy elolvasni. Ezáltal nem kell a spam ellen küzdened, mert az eldobható levél megteszi helyetted.

Hogyan tudsz regisztrálni egy eldobható e-mail fiókot?

Nem kell mást tenned, mint felkeresed ezt a weboldal: https://eldobhato-level.hu

Miután betöltött az oldal, ezt a felületet fogod látni:

Itt már láthatod az e-mail címet, amit egy kattintásra tudsz másolni. Ezt az e-mail címet több napig is használhatod. Lejjebb görgetve pedig megnézheted, hogy milyen levelek érkeztek erre az e-mail címre.

Nem csak megnézheted, de meg is tekintheted a leveleket. Ezeket az e-maileket a rendszer több napig is eltárolja.

Milyen weboldalakon tudod használni?

Manapság már minden oldalon valamilyen szinten regisztrálni kell, ilyen pl.: a facebook.com.

Természetesen, ahhoz, hogy a fiókod biztonságos legyen, érdemes megbízható e-mail szolgáltatót választanod, mint pl.: gmail.com, ugyan a facebook esetében fontos, hogy mindig, minden esetben megkapd az e-mailt amit küldenek. De ilyen fontos szolgáltatások a különböző közüzemi számlák, internet előfizetések, ezek esetében mindig megbízható szolgáltatót válassz.

Amire viszont tudod használni az eldobható levél szolgáltatását, azok az egyszeri oldalak, amelyeknél egy digitális letölthető termékért cserébe egy e-mail címet kérnek. Ezeket hívjuk egyébként csali anyagoknak. Itt nem fogsz belépni többet egy oldalra, hiszen csak egy digitális terméket kapsz. Egy hanganyagot, egy linket, egy pdf-et.

Használhatod még különböző webinárok regisztrációja kapcsán is, ugyanis ebben az esetben is csak egy linket kapsz. Utána pedig kivédheted, hogy a különböző marketingesek, cégek folyamatosan bombázzanak a leveleikkel, amelyekkel vásárlásra buzdítanak.

Védd meg az e-mail címedet a SPAM-től egy egyszerű kattintással!