Ismered az alternatív gyógyítási módszereket?

A mai modern orvostudományban szinte minden betegségre van már valamilyen gyógyszer. Ezek a gyógyszerek döntő többségében meggyógyítják az adott betegséget, de a kiváltó okkal nem foglalkoznak. Ha például valakinek lelki problémája van és ezért gyakran van pánikrohama, akkor a megfelelő tabletták szedése segít a rohamokban, de a problémát nem oldja meg. Éppen ezért egyre többen fordulnak az alternatív gyógymódok felé.

Nézzük meg mik a legnépszerűbb módszerek:

Akupunktúra

Az akupunktúra a kínai gyógyítás legnépszerűbb módszere. A testben energiát áramolnak és ha valahol fennakadás van, akkor az okozza a betegség kialakulását. Ezek a fennakadások gócokat képeznek, amiket tűk segítségével feloldják. Szerencsére egyre népszerűbb ez a módszer itthon is.

Homeopátiás kezelések

Ezt a módszer nem kell bemutatni senkinek sem. A szervezet öngyógyító mechanizmusát indítja be úgy, hogy a tüneteket okozó szereket adnak be a szervezetbe. Természetesen ezek a szerek nem a konkrét betegséggel azonosak, hanem azoknak a csökkentett dózisú verziói. Így a szervezet elkezd védekezni és gyógyulni.

Lélekgyógyászat

A lélekgyógyászat egy elég összetett gyógyítási módszer. A testet és a lelket egy egységnek tekinti és kettőt együtt próbálja meg fejleszteni, gyógyítani. Nagy népszerűségnek örvend és ha többet szeretne róla tudni, akkor javaslom, hogy keresse fel a lelekemeles.com weboldalt, ahol többet is megtudhat erről a módszerről.

Gyógynövények

A gyógynövényekkel való gyógyítás nagyon régről ered. Szinte egyidős az emberiséggel. Lényege, hogy a környezetünkben minden megtalálható, ami a gyógyulásunkhoz kell. Nem szükséges mérgező gyógyszereket szednünk, amik ki tudja milyen mellékhatásokat eredményeznek. Nézzünk szét és keressünk természetes gyógymódokat.