munka a linképítés során

Linképítés: a SEO szakértők szerint nem maradhat el

Egy vállalkozás fellendítésekor a linképítés elvégzése elengedhetetlen, ezt használják a SEO szakértők is a legjobb helyezések eléréséhez a Google és más keresőkben.

Egy 2021 elején készült piaci felmérés keretén belül 414 különböző SEO kivitelezőt kérdeztek meg, melynek során a szakemberek a linképítésről és a keresőoptimalizálási trendekről nyilatkoztak.

Ezek voltak a SEO felmérés legfontosabb tanulságai

  • A felmérésben résztvevők több mint 90%-a foglalkozik linképítéssel. A szakértők körében szinte mindenki használja a hivatkozásokat ilyen vagy olyan módon.
  • A szakértők a backlinképítést nevezték meg a Google optimalizálási folyamatának legfontosabb pilléreként.
  • A szakértők szerint a weboldalak népszerűsítése más tényezők segítségével sokkal nehezebb, mint a linképítés. A válaszadók 63%-a a minőségi platformok kiválasztását nevezte meg a legnehezebbnek, amelyeken a linkek elhelyeződnek.
  • A szakemberek több mint 60%-a havonta 10-100 linket szerez be. Nagyszámú linket (több mint 1000) a válaszadók mindössze 1%-a kapott. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy ilyen volumenű linkekre csak nagyon nagy vállalkozásoknak van szükségük, amelyek hatalmas választékkal és nagy méretű működési területtel rendelkeznek. És kevés ilyen cég van.
  • A válaszadók több mint 70%-a úgy gondolja, hogy a linképítés hatékonysága a közeljövőben is változatlan marad.

A fentiekből jól látható, hogy ma már sem Magyarországon, sem külföldön nem lehet meglenni linképítés nélkül. Ahogy egyre több cég lép be az online piacra, ennek a SEO taktikának a jelentősége is felértékelődik, és ma már magyarul sem igazán lehet sikeres az a szolgáltatás, mely nem fordít kellő figyelmet erre a piaci területre.

Linképítési szakembert a legkönnyebben úgy találunk, ha beírjuk a linképítés szót a keresőbe, majd választunk a top találatok között. Akkor ugyanis a verseny erre a szolgáltatásra a SEO ügynökségek között, hogy aki a top pozíciókban van, az biztosan ért hozzá, hiszen a saját weboldalával bizonyítja ezt.