Miért hasznos az eldobható e-mail cím használata?

Az eldobható e-mail cím szolgáltatás olyan e-mail cím szolgáltatás, amelyeket átmeneti célokra lehet használni és amelyeket később el lehet dobni. Valójában nem kell “eldobni”, hanem elég ha elfelejtük a használatát. Az ilyen típusú szolgáltatásokat gyakran használják akkor, ha valaki nem szeretné megadni a valódi e-mail címét olyan helyeken, ahol nem biztos, hogy biztonságos lenne. Például ha valaki regisztrálni szeretne egy új szolgáltatásra, de nem szeretne spam-eket kapni, akkor használhat eldobható e-mail címet a regisztrációhoz.

Mire tudjuk használni az eldobható e-mail címet?

Az eldobható e-mail szolgáltatásokat különböző célokra lehet használni. Például ha valaki új barátokat szeretne találni az interneten, de nem szeretné, hogy a valódi e-mail címét közzétegyék, akkor használhat eldobható e-mail címet. Ugyanez vonatkozik akkor is, ha valaki átmeneti munkát végez, és nem szeretné, hogy a munkáltatója elérje az e-mail címét.

A szolgáltatás teljesen ingyenes

Ez a szolgáltatás teljesen ingyenes és regisztráció nélkül is elérhető. A szolgáltatás lehetővé teszi az üzenetek fogadását, de az üzenetek tárolása csak rövid ideig elérhető, ebben az esetben csak pár napig.

Sok esetben akkor is nagy hasznát vehetjük, ha szeretnénk letölteni valamilyen csali anyagot az egyik marketinges gurutól, de nem szeretnénk megadni az e-mail címünket. Így csak fellépünk az oldalra, kimásoljuk az e-mail címet amit a rendszer generált nekünk majd azt adjuk meg a hírlevél feliratkozás oldalon. Várunk egy-két percet, ekkor megérkezik a letöltendő anyag, ezt letöltjük és készen is vagyunk.

Így rengeteg időt tudunk spórolni, hiszen a többi levelet már nem fogjuk megkapni amit később küldenének nekünk.