Miért jó az Atlas VPN?

Személyes adataink védelmének biztosítása miatt érdemes beruházni az Atlas VPN szolgáltatására, mert így létrehozhatunk egy olyan digitális kapcsolatot, amely titkosítja a személyes adatainkat, az IP címünket nem jeleníti meg, az nem lesz visszakövethető, illetve böngészési előzményeink sem naplózódnak.

Tehát a VPN egy virtuális magánhálózat, egy titkos alagút, ahol személyes, biztonságos marad Internetes tevékenységünk, adataink.

VPN kapcsolat meghatározása

A VPN kapcsolatot az alábbiak szerin határozhatjuk meg:

  • ez egy látszólagos, virtuális kapcsolat, mert nem vezetékeken keresztül csatlakozunk ehhez a szolgáltatáshoz
  • mindenképp magán, mert megőrződnek adataink, tevékenységünk a világhálón
  • több egységről van szó – saját eszközünk és az Atlas VPN szervere – ami egymással szoros kapcsolatban van.

Előnyei

Az Atlas VPN szolgáltatásnak számos előnye van, többek között ezek egyike az adatbiztonság. Sok bizalmas adatot rögzítünk a világhálón úgy, hogy szinte észre sem vesszük, mert ez mára már annyira természetessé vált. Ezek az adatok, hacsak nem használjuk a VPN-t, naplózódnak, elmentődnek, ezáltal visszakereshetők. A VPN kapcsolatnál ezek az adatok kódolva lesznek, és azok olvashatatlanná, értelmezhetetlenné válnak, a böngészési előzmények sem válnak publikussá.

A Covid megjelenése óta elterjedt és általánossá vált az otthoni munkavégzés. VPN nélkül ezt nem lehetne megtenni, nem léphetnénk fel otthonról a munkahelyi szerverekre, ha nem lenne megoldott a csatorna titkosítása. A munkahelyi adatok védelmét csak így lehet biztosítani, ezért akár nyilvános Wifi hálózatot is használhatunk, akkor is titokban marad tevékenységünk.

Előfordulhat, hogy nem minden tartalomhoz tudunk hozzáférni, mert azt a szolgáltatók valamilyen ok miatt nem teszik lehetővé, például földrajzi hely szerint korlátozzák. Amennyiben VPN szolgáltatást használunk, ez sem fog gondot okozni többet, mert a VPN-en keresztül már nem követhető, hogy honnan indítottuk a keresést.

Harmadik félhez nem kerülhet az adatunk. Azonban vigyázzunk, mert az ingyenesnek hirdetett VPN biztos, hogy nem ingyenes. Még az is elképzelhető, hogy ők maguk adják ki adatainkat másoknak.