irodában

Mire jó egy lefűző mappa?

Az irodában nagyon fontos, hogy minden dokumentum átlátható legyen. Manapság már számtalan formájú és kialakítású irattároló közül választhatunk. A lefűző mappák a nagyobb méretű rendezőkkel ellentétben kis helyen is elférnek, kedvünk szerint, egymásra pakolhatjuk őket a polcokon. Ebben a bejegyzésben ezeket a termékeket mutatjuk be, sorra véve azokat az előnyöket, amelyek miatt érdemes lehet beszerezni belőlük néhányat.

Milyen lefűző mappát válasszunk?

A gyorsfűzők, ahogy az elnevezésük is mutatja, az iratok azonnali tárolását teszik lehetővé. Ez a tulajdonság kifejezetten hasznos az irodában, hiszen nem kell hosszú perceket a lefűzéssel töltenünk. Amennyiben nem szeretnénk lyukasztó gépet használni, a papírokat genothermek segítségével is rögzíthetjük a mappákba. A gyorsfűzők másik típusát a klipes dossziék adják, amelyekbe genotherm nélkül, egy mozdulattal is elhelyezhetjük a megőrizni kívánt aktákat. A klipek használata egyszerű, mégis stabilan tartják az iratokat.

Amennyiben sokféle dokumentációval foglalkozunk, érdemes eltérő színű lefűző mappákat vásárolnunk. Ez megkönnyítheti számunkra a rendszerezést, mivel az egybe tartozó dokumentumokat ugyanolyan színű mappákba tehetjük.

Ha hosszabb távra tervezünk, strapabíró lefűző mappát válasszunk, lehetőleg olyat, amelynek a felülete laminált, vagyis egyszerűen tisztítható. A vásárlás előtt azt is vegyük szemügyre, hogy az adott mappába mennyi irat tárolható. A vastagabb gerincűvé bővíthető változatok általában 250 darab A4-es lap elhelyezésére alkalmasak.

A lefűző mappa ára széles kategóriát ölel át. Az olcsóbb változatok laminálás nélküli kartonból készülnek, praktikus, mégis gazdaságos tárolást biztosítanak az iratok számára. Az időtállóságuk azonban nem olyan jó, mint a laminált, kissé drágább termékek esetén.

A lefűző mappák nem foglalnak sok helyet, az irodában fiókokba, illetve polcokra is elhelyezhetők. Felcímkézhető és írható változatban egyaránt kaphatók. Ha gyorsan szeretnénk lefűző mappákhoz jutni, a legegyszerűbb megoldás az online rendelés és a házhozszállítás.