szelfi

Mire való a szelfigép?

Az ember ősidők óta szeretné elkapni a pillanatot, és megörökíteni. Ezt a célt szolgálta és szolgálják ma is a művészeti ágak. Egy szép festmény, egy csodás szobor, egy díszes templombelső, egy film mind-mind azért jött létre, hogy emléket állítson az utókornak egy-egy megörökítésre alkalmas pillanatról.

Modern kor

A mai emberekkel sincs ez másképp, különösen az okostelefonok korában. Most is szeretnénk megőrizni a pillanatok hangulatát. Nemcsak azért, hogy visszanézve újra átélhessük a megismételhetetlent, de megmutathassuk barátainknak, rokonaiknak, megoszthassuk a közösségi portálokon. Ezért készítünk olyan sok filmet, fényképet mobiltelefonnal.

Azonban nem kell megelégednünk azzal, hogy csak a telefonon, laptopon nézegetjük a képet, mert ma már ezeket szinte azonnal ki is tudjuk nyomtatni, ha a rendelkezésünkre áll egy jó kis fotógép.

A pillanat varázsa

Ha műtermi minőségű képeket szeretnénk saját környezetünkben, vagy egy rendezvényen, akkor béreljünk egy szelfigépet. Ehhez tényleg nem kell agysebésznek lenni, annyira egyszerű a használata, azonnal profi képek készíthetők pár pillanat alatt. És ami nem egy utolsó szempont, az elkészült képet megfoghatjuk, eltehetjük emlékbe, kitehetjük a hűtőgépre, de el is ajándékozhatjuk, ha úgy tartja kedvünk.

Nagyon izgalmas és különleges, egyedi képek készülhetnek pillanatok alatt. Ha egy rendezvényen vagyunk, ahol van egy szelfigép, akkor elegendő csak odaállni a szelfi fal elé, felvenni egy jó kis pózt, megnyomni a start gombot, és kész!

Felszabadultság

A selfiegép nagy előnye többek között az, hogy a társaság önfeledt szórakozását nem zavarja meg egy idegen ottléte, aki folyamatosan kattintgat fényképező gépével a lábunknál, vagy az arcunk előtt.

Ez sok embert feszélyez, nem tudják jól érezni magukat ilyen körülmények között, zavarja őket a fotós jelenléte. Egy selfiegép használatával ezt a problémát ki tudjuk küszöbölni. Segítségével valóban jó minőségű képek készülhetnek profi minőségben.

Retusálni sem kell a képeket, mert annyira jó minőségűek. Nyomtatás előtt visszanézhetjük a felvételeket, és kiválaszthatjuk azokat, melyeket érdemes kinyomtatni, így senkit nem fog utólagosan csalódás érni, mert esetleg belepislogott, vagy nem látszott megfelelően a képen.