apple iphone

Mit kell tudni az iPhone 14 telefonokról?

Érdemes felírni a naptárba, 2022. szeptember 7-e – ez az a nap, amikor az almás cég bemutatja az új, azaz a 14-es iPhone sorozatát és az új okosórákat is. Ezt követően alig egy hónap múlva, októberben pedig újabb nevezetes alkalom jön el az Apple fanok életében, az új Mac-ek és iPadok mutatkoznak be.

De ne menjünk ennyire előre, először nézzük meg a megjelenésre váró iPhone-okat.

Íme az új sorozat: iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Max és az iPhone 14 Pro Max. Ez a felsorolás azt is jelenti, hogy úgy tűnik, az Apple nem foglalkozik a továbbiakban a mini sorozattal, hanem a nagy képernyőjű készülékeket favorizálja. Vannak, akik úgy látják a mostani helyzetet, hogy az utóbbi éveket nézve az idén a legnagyobb a különbség az egyes típusok között.

Változtatások

Az öt évvel ezelőtt bevezetett notch annyira sikeres volt, hogy ezt a megoldást szinte minden okostelefon-gyártó lekoppintotta – és most a kedvenc almás cégünk a 14 Pro-nál és a 14 Pro Max-nál nem viszi ezt tovább, csak a sima 14-esnél és a 14 Max-nál tartja meg.

A 14 Pro és a 14 Pro Max telefonoknál a képernyő dupla kivágást kapott, egy nagyobb, orvosság-formájú a Face ID-nek, és egy kis lyuk az előlapi kamerának.

Újdonságként az Apple beígérte, hogy az iPhone 14-esnél a képernyőbe adaptálják az Touch ID-t, azonban valószínűsíthető, hogy ez átcsúszik a következő évre.

Meglepő viszont, hogy ezen a sorozat iPhone-on még nem vezetik be az USB-C portot, ami azért érdekes, mert az Európai Unió korábban úgy határozott, hogy két év múlva már minden okostelefont ezzel a porttal kell készíteni, mert kötelezővé tették az USB-C töltőket. Ez alól legkésőbb két év múlva az Apple sem bújhat ki.

Választható színek

Az almás cég az iPhone 14-es készülékeit ismét csodás színekben kínálja vásárlóinak. Az eddig már bevált közkedvelt színek mellett behozott egy újabbat is, ezzel szélesítve a színek palettáját.

Tehát az eddigi grafitszürke, ezüst és arany mellett már egy nagyon különleges és szép lilás színárnyalatban is megvásárolhatók lesznek ezek az okostelefonok.

De mivel semmit nem lehet biztosra tudni, a színek vonatkozásában érhetik meglepetések az embereket, úgyhogy várjuk ki a végét.

Még többet tud az iPhone 14 Pro

A hírek szerint az iPhone 14 Pro további extrákkal is büszkélkedhet majd. Ez a széria kapja meg kizárólagosan az Apple új A16 Bionikus chipjét, mely már 4 nanométeres gyártási technológiával készül.

Bár a 14 Pro modellekben ugyanannyi RAM lesz, mégis a fejlettebb LPDDR5 modulokat kapják már, mely a hírek szerint másfélszer gyorsabban működik majd, 30%-kal kevesebb energia fogyasztása mellett.

Természetesen ez a széria is igényli a védelmet, az iPhone 14 Pro üvegfólia termékek már az összes magyar szakosodott webáruházba megérkeztek, ahol nagy számban lehet közülük válogatni.

A tokok is várják a vásárlókat, melyek a szokás szerint a lehető legváltozatosabb színekben, formában és kialakításokban állnak rendelkezésre. Így bármilyen célra is válasszuk ki őket, például munkára, tanulásra vagy a mindennapi életben való használtra, mindig találunk divatos és hasznos iPhone 14 Pro tok típust.