Szeretnél megszabadulni az ágyi poloskától?

Senki nem szeret egy reggel arra ébredni, hogy a teste tele van csípésnyomokkal, amit láthatóan nem a szúnyogok okoztak. Sajnos, nagy az esélye annak, hogy ágyi poloska költözött be hozzánk.

Ez a rovar a rejtőzködés világbajnoka, úgy el tud bújni, hogy csak akkor találunk rá, ha tudatosan és tüzetesen keressük.

Tipikus búvóhelyek

Leggyakrabban az ágyunk alá fészkeli be magát, a matrac varrásának szélébe, vagy az ágyrács réseibe, hasadékaiba, esetleg az illesztéseknél. Igen apró jószágok, melyek a hűvös és sötét helyeket kedvelik, ezért érzik nagyon jól magukat a hálószobánkban. Mivel nyugalom-kedvelők, nem szeretik a mozgást, ezért napközben nem láthatjuk őket. Kizárólag éjjel járnak táplálkozni, általában minden másnap, harmadnap.

A hálószobában lévő más bútorokba is bevackolhatják magukat, ha már elég sokan vannak. Szívesen lapulnak a szekrények hátán, a fotelok, székek alján, de akár a ruhák redőiben is. Főleg a természetes anyagokat kedvelik, mint például a lent, a pamutot.

Hogyan szabaduljunk meg az ágyi poloskától

Legelőször azt kell megtudnunk, hogy hová fészkelték be magukat, tehát a búvóhelyüket kell megtalálni. Ez azért fontos, hogy majd megmutathassuk egy irtással foglalkozó specialistának. Az ágyi poloska irtása ugyanis mindenképp szakértelmet kíván annak érdekében, hogy valóban megszabadulhassunk ezektől az élősködőktől.

Mi semmiképp ne fogjunk hozzá a megsemmisítésükhöz, mert csak azt érhetjük el, hogy szétfutnak.

Egy erős lámpával világítsunk be az eldugott helyekre, ahol lehetnek ezek a kis vérszívók. Figyeljünk a fekete pöttyök jelenlétére is, mert ez az ürülékük. Óvatosan keressük, mert amilyen lusták és kicsik, olyan gyorsan elszelelnek, ha veszélyben érzik magukat, és akkor sokkal nehezebb lesz megszabadulni tőlük.

Ha megtaláltuk búvóhelyüket, máris megrendelhetjük a poloskairtást.