női csizma

Útmutató a tökéletes női téli cipő kiválasztásához

Akár a klasszikus elegancia, akár a friss, csajos lendület hívei vagyunk, ha egy a Tamaris webshop kínálatából származó lábbeli kerül a lábunkra, a kettő között nem kell kompromisszumot kötnünk és választanunk. A márka ugyanis híres arról, hogy a cipői a kényelem, a kellem és a stílus jegyében készülnek.

De mégis hogyan tudjuk kiválasztani azt az egyet, amely számunkra a legideálisabb?

Nos, a szakértők szerint a megfelelő női cipő a hidegebb időszakra magasszárú, hogy megvédjen a beázástól és stabilan tartsa bokát. A sarokmagassága maximum 3-4 cm, a talpa pedig megfelelően párnázott és rugalmas, hogy ne terhelje meg a lábakat, a derekat és a térdeket, illetve elősegítse a jó vérkeringést.

Ami pedig a lábbeli anyagát illeti, mivel a megfelelő szellőzés a kényelem és a higiénia szempontjából a hidegebb évszakban is rendkívül fontos, a természetes matériák sokkal jobb választásnak bizonyulnak.

Kevésbé engedik át a vizet, sőt, egy impregnáló (víztaszító) spray-vel lefújva akár teljesen vízhatlanná is tehetők. Nem beszélve arról, hogy jó a hőtartó képességük, ami különösen hasznos, mert a testhőnk nagy része a talpunkon keresztül távozik.

Bokacsizma vagy csizma?

Ez egy örök dilemma a nők körében, mivel a legtöbbünk nem szívesen mond le a stílusról a praktikum ellenében. De szerencsére manapság már nem is kell, méghozzá azért, mert egyre elterjedtebbek például a klasszikus fekete tömbsarkú bokacsizmák, amelyek több okból is kiváló megoldást jelentenek a téli hónapokra.

Egyrészt azért, mert stabilan tartják a lábat, ami a csúszós fagyos járdán nagy pozitívum. Másrészt pedig azért, mert szinte minden összeállításhoz felvehetők, arról nem is beszélve, hogy hosszabbítják és karcsúsítják a lábat.

Aztán ott vannak még az ultra nőies tűsarkú bokacsizmák, amelyek nagyszerűen mutatnak a klasszikus szövetkabáttal. De, ha kifejezetten fázósak vagyunk, és inkább hordunk ilyenkor egy vastag hosszú steppelt kabátot, az sem probléma, hiszen ahhoz is szuperül passzolnak.

További tippek a kiválasztáshoz

A legtöbbünk nem is tudja, de a láb délután éri el a teljes méretét, ezért ha cipő vásárlásra adjuk a fejünket, akkor ez a napszak a legideálisabb a próbálásra. Továbbá javasolt abban a zokniban próbálni, amelyet nagy valószínűséggel többször is hordani fogunk majd a tél folyamán. A vastagabb zoknik ugyanis akár fél számmal is nagyobb lábméretet eredményezhetnek.