Zanzibár, egy apró afrikai gyöngyszem, amely bővelkedik a spiritualitásban

Vannak, akik úgy vélik, hogy a „Zanzibár” név az arab زنجبيل szóból származik, ami „gyömbért” jelent. A gyömbért pedig a világ egyik legmisztikusabb fűszereként tartják számon. De ennek a Tanzániához tartozó szigetcsoportnak nem csupán a neve, hanem a teljes miliője spiritualitást sugároz.

Ezért is vált azoknak az embereknek a legfőbb úti céljává, akik végre szeretnének kitörni a komfortzónájukból, és jobban megismerni önmagukat. Ezen a szigeten ugyanis egyensúlyba kerülhetünk a természettel, megismerkedhetünk az ott élők istenségeivel és megtapasztalhatjuk a ma is gyakorlatban lévő szertartásaikat, amelyeknek a magasztossága garantáltan újra megnyitja majd a rég elfeledett érzékeinket, és segít, hogy pozitív irányban változzanak meg bennünk a dolgok.

De emellett részünk lehet még gong és hangtál meditációban is, amelyeket már ősidők óta használnak gyógyításra. A rezgések ugyanis szétterjednek a testen belül, és beindítják a szervezet öngyógyító mechanizmusait.

Emellett úszhatunk még a delfinekkel is az Indiai-óceánban

A Zanzibárt megcélzó misztikus utazásoknak szintén a programjai között szokott szerepelni a delfinekkel való úszás, amely fentiekhez hasonlóan egy rendkívül különleges és gyógyító élmény. Az ezek által az emlősök által kibocsátott ultrahangok ugyanis serkentik az idegrendszer működését elősegítő biokémiai anyagok termelődését, amelynek köszönhetően a félelem, a stressz és a feszültség érzése csökken bennünk.

Ha szeretnénk, akkor egy szafarin is részt vehetünk Tanzániában

Általában ezeken az utazásokon opcionális programként szerepel az is, hogy Tanzániában, a Tarangire Nemzeti parkban résztvehetünk egy igazi szafarin is, amely nem olyan híres, mint a Serengeti vagy a Ngorongoro, de pont ez adja az autentikusságát. A túra során lehetőségünk nyílik a zebrákat, a zsiráfokat, a bivalyokat, a Thompson gazellákat, a kudukat, a jávorantilopokat vagy akár a leopárdokat és a gepárdokat is megfigyelni a természetes élőhelyükön. Mindezt az élményt pedig az óriási baobab fák látványa koronázza meg.

Összegezve tehát a misztikus utazás Zanzibárra tökéletes választás azok számára, akik nem csupán a felszínes érzelmi regenerálódás miatt szeretnének eljutni erre a csodálatosan szép egzotikus helyre, hanem olyan élményekre vágynak, amelyek gyökeres változást hozhatnak a későbbi életükben is.