a prémium linképítés eredményeinek ellenőrzése

Mire figyeljünk oda prémium linképítéskor?

A kérdés megválaszolásához 2 szempontot kell figyelembe vennünk a prémium linképítés során: a tartalmat, amihez linkelni akarunk és magát a linkek beszerzését/építését.

Mindkét esetben weboldalunk vagy blogunk sikere áll igy érdemes komolyan venni a dolgokat, mert mint már tapasztalhattuk, egy rossz visszajelzés sokkal „többre képes”, mint egy pozitív hozzászólás.

Weboldalunk tartalma

Elsősorban, a célközönség által érdekelt témákban írjunk/alkossunk, ellenkező esetben igen kevés látogatásban lesz részünk, nem beszélve arról, hogy annak az esélye is csökken, hogy valaki megossza a linkünket vagy egyéb weboldalak linkeljenek minket.

Szolgáljunk hasznos, konkrét és aktuális információval, ha lehetőség van rá akkor csatoljunk vizuális elemeket – képek, grafikonok, videók, hisz ezek sokban segíthetnek üzenetünk közlésében. Használjunk objektív hozzáállást, a túl személyes vélemény manipulatívnak és kevésbé megbízhatónak fest, mint például egy felmérés numerikus adatai.

Linkek beszerzése

Ha megvan a profi tartalom akkor igyekezzünk olyan hivatkozási forrásokkal linkelni, amelyek hitelesek és nagy kiterjedésű közönséggel rendelkeznek. Hogy elkerüljük a kellemetlen helyzeteket óvakodjunk a kamu vendégblogoktól és olyan oldalaktól, amelyek tartalma megkérdőjelezhető. Ezek nem férnek bele a prémium linképítés körébe.

Gyakori a magazin oldalakra való kikerülés, Magyarországon és a környező országokban is népszerű a PBN oldalakon történő megjelenés. Ezek olyan weboldalak, melyek számos témában írnak cikket, és ezekből biztosítanak hivatkozást a prémium linképítés során.

Az árak sok mindentől függenek, az olcsóbb linképítés a spamserű oldalakra pár ezer forintból megoldható, de ennek hasznossága általában szinte semmi. A komolyabb, prémium linképítés linkenként 10000 Ft körüli összegtől indul, és határ a csillagos ég.